IEDEREEN KAN SPORTEN

“Sports do not built character.
They reveal it.”
– Heywood Broun

Iedereen kan sporten - Parkstad

Gehandicaptensport in Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Brunssum

Moeite met lezen? Bekijk deze website in google chrome en installeer de ‘READ ALOUD‘ app.

IEDEREEN KAN SPORTEN

Sport en bewegen is iets voor iedereen; het is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Voor mensen met een beperking is het echter nog niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden.

Iedereen Kan Sporten Parkstad is een samenwerking tussen 4 gemeentes; Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Deze gemeentes zetten, samen met diverse partners in de gemeentes, zich samen in om de gehandicaptensport een betere en prominentere plaats te geven in Parkstad.

Doelstelling:

“Omdat iedereen door sport en bewegen gezond moet kunnen blijven en moet kunnen participeren, maar de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking achterblijft, vanuit intergemeentelijke samenwerking het aanbod beter laten aansluiten op de vraag en drempels weg te nemen”.

Chantal Bos, regioconsulent in Parkstad, is het aanspreekpunt voor verenigingen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en organisaties m.b.t. sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Chantal Bos
Tel: 06-51326763
Email: cbos@alcander.nl

Met de Uniek Sporten app ben je altijd op de hoogte van alles wat je op sportgebied wilt weten!

De app van Uniek Sporten bevat veel informatie en mogelijkheden rondom sporten en bewegen voor mensen met een handicap! Selecteer hieronder het besturingssysteem van jouw telefoon om meer informatie over de app te vinden en om de app te downloaden.

No posts found!

Meer aandacht voor gehandicaptensport in Parkstad.

De gemeenten, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Brunssum werken samen om het aanbod aan sport en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking beter te laten aansluiten bij de vraag. Daarmee wil men drempels voor deze doelgroep wegnemen en meer mensen met een beperking aanzetten tot bewegen.