Speciaal onderwijs en zorginstellingen

Iedereen kan Sporten Noord-Limburg werkt samen met verschillende onderwijs- en zorginstellingen. Samen met partners worden er diverse sport- en beweeginterventies opgezet. De laatste jaren is er een toenemende aandacht voor een gezonde en actieve leefstijl. Zo worden er in het speciaal onderwijs al diverse leefstijlinterventies aangeboden.

Zorg

Op diverse gebieden werken wij samen met zorginstellingen en bieden wij activiteiten aan. Dit doen we onder andere in samenwerking met lokale sportaanbieders. Dit kan variëren van het aanbieden van sportclinics op locatie tot het laten kennis maken met en bij de vereniging zelf. Op deze manier proberen wij mensen met een beperking toe te leiden naar een passende sport. Oók organiseren wij kleinschalige evenementen gericht op de behoeftes van de instelling en de deelnemers.

Onderwijs

Iedereen kan Dansen

Leerlingen uit het Speciaal Voortgezet Onderwijs krijgen 10 weken dansles onder leiding van een professionele dansdocent. Uiteindelijk wordt er een Dance Battle georganiseerd waar alle dansgroepen hun aangeleerde dans laten zien aan het grote publiek. Het doel is om leerlingen te enthousiasmeren voor de danssport en ze een succesbeleving te laten ervaren.

Leefstijlinterventies

Met het programma Healthy Heroes van Stichting Special Heroes laten we leerlingen spelenderwijs aan de hand van verschillende lesmethodes het positieve effect van een gezonde leefstijl ervaren. Zij leren hoe ze hierin zelf, bewust gezonde keuzes kunnen maken in meer bewegen en gezonder eten en welke invloed deze keuzes op hun welbevinden hebben. 

In Noord-Limburg werken SO-VSO Wijnberg, VSO Veldijk, VSO Mikado en SO Spectrum al met deze interventie.

Wil jij meer informatie over speciaal onderwijs en zorginstellingen? Neem dan contact op met info@iedereenkansporten.nl of vul het contactformulier in.

“Door samen te werken met IKS krijgen onze leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan inspirerende op maat gemaakte sport- en gezondheidslessen op school en aan mooie uitdagende sport- en beweegevenementen in de omgeving. Zo ontmoeten ze “anderen” (andere kinderen/mensen/verenigingen/…), werken ze met veel actie en plezier toe naar een mooi doel en mogen ze laten zien wat ze kunnen waarbij zichtbaar het zelfvertrouwen groeit!!”

______________________________________ Ans Greveling
vakleerkracht bewegingsonderwijs SO-VSO Mikado en beweegcoach Gennep doet Mee