Iedereen kan Sporten Noord-Limburg

Woon jij in de gemeente Beesel, Bergen, Gennep, Horst, Peel & Maas, Venlo of Venray? Heb je een lichamelijke- of mentale psychische beperking? Of ben jij een persoon of organisatie die zich inzet voor deze doelgroep? Wist jij dat Iedereen kan Sporten jou op verschillende manier kan helpen. Lees hier wat wij allemaal doen en wat we voor jou kunnen betekenen.

Ben jij benieuwd wat wij doen voor speciaal onderwijs en zorginstellingen, wat het aangepast sportaanbod is in Noord-Limburg, aan welke evenementen jij kan deelnemen of wat de beweegmakelaar voor jou kan betekenen?

“Door de georganiseerde activiteiten en evenementen van IKS werd ik weer uitgedaagd om een echte sportuitdaging te halen.”

______________________________________
Jac Verhaag

handbiker en zwemmer

Iedereen kan Sporten Noord-Limburg werkt samen met verschillende onderwijs- en zorginstellingen. Samen met partners worden er diverse sport- en beweeginterventies opgezet. De laatste jaren is er een toenemende aandacht voor een gezonde en actieve leefstijl. Zo worden er in het speciaal onderwijs al diverse leefstijlinterventies aangeboden.

Iedereen kan Dansen

Leerlingen uit het Speciaal Voortgezet Onderwijs krijgen 10 weken dansles onder leiding van een professionele dansdocent. Uiteindelijk wordt er een Dance Battle georganiseerd waar alle dansgroepen hun aangeleerde dans laten zien aan het grote publiek. Het doel is om leerlingen te enthousiasmeren voor de danssport en ze een succesbeleving te laten ervaren.

Leefstijlinterventies

Met het programma Healthy Heroes van Stichting Special Heroes laten we leerlingen spelenderwijs aan de hand van verschillende lesmethodes het positieve effect van een gezonde leefstijl ervaren. Zij leren hoe ze hierin zelf, bewust gezonde keuzes kunnen maken in meer bewegen en gezonder eten en welke invloed deze keuzes op hun welbevinden hebben.
In Noord-Limburg werken SO-VSO Wijnberg, VSO Veldijk, VSO Mikado en SO Spectrum al met deze interventie.


Wil jij meer informatie over speciaal onderwijs en zorginstellingen? Neem dan contact op met info@iedereenkansporten.nl of vul het contactformulier in.

De regio Noord-Limburg kenmerkt zich door een mooi en divers sportaanbod voor mensen met een beperking. Bekijk hier (link naar factsheet) in één oogopslag hoe het aangepast sportaanbod in Noord-Limburg zich weerhoud. 

Ben je op zoek naar een sport? Bekijk dan het totale aanbod op Uniek Sporten.

Hulp nodig als sportaanbieder?

Op diverse vlakken kunnen wij ondersteuning bieden aan sportclubs en verenigingen die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maken. Denk aan het opstarten van een aanbod,  informatie over vervoersregelingen en deskundigheidsbevordering van kaderleden.

Wil jij meer informatie over het aangepast sportaanbod of kun jij ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met info@iedereenkansporten.nl of vul het contactformulier in.

Meedoen aan sportevenementen is niet alleen leuk, maar draagt ook bij aan een inclusieve samenleving.

Zo organiseert IKS ieder jaar in samenwerking met Stichting MEE de X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray.
Ook lopen de X-Toppers jaarlijks mee met de Nijmeegse Vierdaagse, waar zij vaak al vanaf januari in training zijn. 

Iedereen kan Sporten Noord-Limburg stimuleert ook de doelgroep om deel te nemen aan lokale sportevenementen, zoals het Meerdaagse Wandelevenement in Venray en BaarloBattert.

Samen met een evenement kunnen wij kijken hoe drempels weggenomen kunnen worden zodat mensen met een beperking kunnen deelnemen.

Wil jij meer informatie over evenementen? Neem dan contact op met info@iedereenkansporten.nl of vul het contactformulier in.

De beweegmakelaar weet veel over (aangepast) sporten voor mensen met een beperking. De beweegmakelaar bekijkt samen met jou welke sporten je leuk vindt en welke sporten bij je passen. Samen met jou zoekt de beweegmakelaar een sport die écht bij je past!

Wist jij dat de beweegmakelaar ook kan ondersteunen bij een aanvraag van het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Wil jij meer informatie over de beweegmakelaar? Bekijk dan de flyer of neem contact op met info@iedereenkansporten.nl of vul het contactformulier in.