Nieuws

IKS Limburg bijeenkomst op de Bijzondere Kampioenendag 29-09-2021

Op 29 september 2021 werd er tijdens de Bijzondere kampioenendag van de Dirk Kuijt Foundation op Sportlandgoed De Haamen een IKS Limburg mini-symposium georganiseerd. Met partners en stakeholders werd terug gekeken naar behaalde resultaten. IKS Limburg heeft mooie stappen gemaakt in het landschap van aangepast sporten. Zo zijn de vervoersregeling, hulpmiddelen ondersteuning en integratie van de app Uniek Sporten mooie voorbeelden. Er is ook een rugzak gevuld met leermomenten en is er logischerwijs ook ruimte voor verbetering. In deze context werd ook een blik op de toekomst geworpen. Aanwezigen werden gevraagd om kritische aanbevelingen te doen, welke kunnen worden mee genomen richting de toekomst en op korte termijn in het nieuwe werkplan voor 2022.

Via deze link een reportage van L1 van de kampioenendag georganiseerd door Bijzonder In Beweging om de samenwerking met de Dirk Kuijt Foundation te vieren.

Er werd gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om “kwartiermaker” Ed Noordhuis in het zonnetje te zetten. Als programma manager en man van het eerste uur heeft Ed met zijn kennis en visie de fundering gelegd onder de overkoepelende organisatie IKS Limburg. In samenwerking met de regio consulenten is het Ed gelukt vanuit provinciaal beleid de basis te leggen voor meer en intensievere samenwerkingen in onze provincie ten behoeve van onze doelgroepen in het aangepast sporten.  Aan alles komt een eind en Ed gaat een nieuwe uitdaging aan in “zijn gemeente” Venlo. We zijn Ed zeer erkentelijk voor het werk wat hij heeft verricht en wensen hem veel succes en werkplezier binnen zijn nieuwe functie.

Wie heeft het niet mee gekregen? Sam Schröder…

Wat een ongekende prestatie heeft deze topper neergezet op de Para Olympische spelen van Tokio 2021! Eén medaille was niet genoeg voor de nieuwe koning van het mondiale rolstoeltennis. Maar liefst twee medailles gingen om de nek van Sam. Goud in het dubbelspel en zilver in het enkelspel. In de tussentijd heeft hij ook de US open nog op zijn naam geschreven en afgelopen week goud op het WK landenteams. Het kan niet op voor Sam en het lijkt er op dat het palmares van Sam de komende jaren verder zal worden uitgebreid.

We zijn dan ook super trots om te kunnen melden dat Sam Schröder ambassadeur is geworden van IKS Limburg. Kijk naar onderstaande film gemaakt door Wout van Wengerden, de Kwetsbare Held als ambassadeur van stichting return.