Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Doe mee aan de X-Triathlon!

Kop flyer X-triathlon 20190519

 

 

Doe mee aan de X-triathlon!
Wil je graag meedoen met een triathlon? Maar denk je dat dat niet kan door je beperking? Dan heb je het mis! Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg organiseren voor de 2de keer X-triathlon voor mensen met een beperking.


Wat is de X-triathlon?
Triathlon is een wedstrijd die bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. De X-triathlon is een aangepaste triathlon. We houden rekening met je beperking. De X staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg en eXtra aanpassing. Je kunt kiezen tussen een recreantenparcours of wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet de snelste tijd willen halen. Het wedstrijdparcours is voor mensen die écht willen winnen.

Klik hier om meer te lezen over het recreantenparcours en het wedstrijdparcours.

Klik hier voor de aftermovie van editie 2018.
Klik hier voor foto's van editie 2018.


Voor wie is de X-triathlon?
Heb je een dwarslaesie, een vorm van autisme, één arm of been? Heb je een verstandelijke beperking, ben je blind of doof? Heb je niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking? En kun je hierdoor niet meedoen aan een gewone triathlon? Meedoen aan de X-triathlon kan wel! Alleen of met hulp van een of meer buddy’s. Een buddy helpt je met trainen voor en tijdens de X-triathlon. Voor elke beperking vinden we een oplossing, zodat je mee kunt doen aan dit sportevenement. Je kunt meedoen vanaf 8 jaar. De X-triathlon is vooral voor inwoners van Noord Limburg.

Wanneer en waar
De X-triathlon is op zondag 19 mei 2019 in Venray. De start is in Laco Sportcentrum Venray en de finish is op de atletiekbaan op Sportpark De Wieën.

Wat kost meedoen?
Je betaalt € 15,00 inschrijfgeld. Dat bedrag maak je vooraf aan de organisatie over. Hiervoor krijg je een startbewijs, X-triathlon T-shirt en een medaille! Buddy’s doen gratis mee. Doe je mee, maak dan € 15,00 over aan Stichting MEE Noord en Midden Limburg op rekeningnummer NL 63 RABO 0170246434. Schrijf je naam en woonplaats erbij en dat het voor Iedereen Kan Sporten (IKS) is. Je zorgt zelf voor alles dat je nodig hebt tijdens de X-triathlon. Denk aan eten en drinken, zwemkleding en handdoek, loop/fietskleding en schoenen, fiets en helm. Tijdens het fietsen ben je verplicht een helm te dragen. Die helm neem je zelf mee (deelnemers en buddy’s). Ook zorg je zelf voor een (aangepaste) fiets (deelnemers en buddy’s). En dat deze fiets op de plek van de X-triathlon aanwezig is. Heb je een aangepaste fiets nodig, maar heb je deze niet zelf? Neem dan tijdig contact op met de organisatie van de X-triathlon om te kijken wat mogelijk is. Hier vragen wij wel een kleine vergoeding voor.

Meld je aan!
Doe je mee als X-triathleet? Vul dan dit inschrijfformulier in.
Heb je hulp nodig bij het invullen, vraag dan iemand die je goed kent om je mee te helpen. Je kunt ook altijd even overleggen met Eric Brueren van de organisatie (telefoon 06 115 289 85).
Na aanmelding krijg je per e-mail een bevestiging. Daarin staan nog een aantal vragen.


Buddy’s en vrijwilligers
De X-triathlon kan niet doorgaan zonder deelnemers. Maar zeker niet zonder buddy’s en vrijwilligers. Als buddy ondersteun je deelnemers tijdens de triathlon. Als vrijwilliger draag je een steentje bij om alles op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken van het parcours, maar ook tijdens het parcours. Daarnaast ben je onderdeel van een sportief en gezellig evenement!

Help je ons mee om de deelnemers een onvergetelijk evenement te laten beleven?

Doe je mee als buddy, vul dan dit inschrijfformulier in.
Doe je mee als vrijwilliger, vul dan dit inschrijfformulier in.

Heb je vragen of wil je even overleggen?
Bel dan met Eric Brueren van Iedereen kan sporten, telefoon 06 115 289 85. Of stuur hem een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kijk hier mee terug met de eerste X-triathlon 

                                    
Lees ook: X-triathlon wint Breedtesportprijs Gemeente Venray

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech