Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

X-Toppers

X-Toppers 2018 georganiseerd door Iedereen kan Sporten Noord-Limburg,
MEE en Special Heroes


Klik hier voor de X-Toppers Promo 2018
Klik hier voor de Film X-Toppers 2017. 


Afgelopen zomer hebben we met 90 personen, bestaande uit  X-Toppers, buddy’s, vrijwilligers en projectteam een fantastische editie mogen beleven van de Nijmeegse 4-daagse . We doen het allemaal voor de X-Toppers. Hierbij staat de ‘X’ voor eXtra. Dat betekent eXtra begeleiding, eXtra facliteiten en eXtra service.  Deze elementen maken deelname aan de Nijmeegse 4Daagse mogelijk voor onze doelgroep. De X-Toppers wordt georganiseerd vanuit Iedereen Kan Sporten. Dit is een organisatie die zich inzet voor de gehandicaptensport binnen Noord-Limburg. 

Doelgroep
We richten ons op mensen van 12 jaar die vanwege de beperking of andere problematiek niet in staat zijn om op zelfstandige wijze deel te nemen aan de Nijmeegse 4Daagse. Dit kan een verstandelijke of visuele beperking zijn, niet aangeboren hersenletsel of mensen met gedragsproblematiek(en) of mensen in een rolstoel.  

Opgeven
Door op onderstaande button te klikken kan het aanmeldingsformulier gedownload worden. Het ingevulde formulier mag terug gemaild worden naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mocht dit niet lukken, laat dit dan via hetzelfde e-mailadres even weten. Dan zal het inschrijfformulier digitaal naar u toegestuurd worden.

Kosten
Er is keuze uit een tweetal arrangementen. Het basispakket en het all-in-pakket.
Het basispakket bestaat uit: startbewijs, kledingpakket en toegang tot de pauzeplaats (incl. noodzakelijke medische verzorging). 
De kosten voor het basispakket bedraagt € 150,- per deelnemer. Deze kosten zijn inclusief BTW.

Het all-in-pakket bestaat uit: startbewijs, kledingpakket, pauzeplaats, medische verzorging (zowel preventief als noodzakelijk), verblijfsaccommodatie, vervoer naar start/finish en catering.
De kosten voor het all-in-pakket bedraagt € 300,- voor deelnemers woonachtig in Noord-Limburg en € 350,- voor deelnemers woonachtig buiten Noord-Limburg. Deze kosten zijn inclusief BTW.

Wandelen met een buddy
De deelnemer dient zelf een buddy te zoeken waar hij/zij mee wil gaan lopen. Indien de deelnemer geen buddy kan vinden, kan er vanuit de organiserende instanties gekeken worden naar een geschikte buddy voor de X-Topper om een geschikte match mee te maken. Uiteraard gebeurt dit in overleg met zowel de deelnemer als de buddy! X-Toppers wordt geadviseerd om eerst in eigen 'vertrouwde' kring te kijken naar een geschikte buddy.

Groepen
Iedere groep bestaat uit minimaal 11 en maximaal 25 mensen. Per groep zal er één groepsleider zijn, dit is het aanspreekpunt voor de gehele groep voor vragen e.d. De groepsleider zal proberen te antwoorden en indien hij/zij het niet weet, kan deze persoon contact opnemen met de projectorgisatie. In iedere groep moeten minimaal 11 kruisjeslopers zitten. Indien een buddy niet zijn of haar reglementaire afstand loopt krijg deze een verzorgingsmedaille. Deze beloning telt dus niet mee als kruisje. Op basis van het aantal km dat de deelnemer mag lopen, wordt bepaald in welke groep hij/zij terecht komt. Indien er meerdere groepen zijn met de te lopen afstand, wordt ook gekeken naar woonplaats e.d. i.v.m. trainingen.  

Trainingen
De frequentie en de manier van trainen kan per groep verschillen. Iedere groep mag zelf bepalen hoe ze dit invulling willen geven. Er kunnen een x aantal groepstrainingen zijn en de rest moet de deelnemer samen met de buddy trainen. De frequentie van de “individuele” training hangt af van wat de deelnemer (en de buddy) nodig heeft aan training. Het is de taak van de buddy om er voor te zorgen dat de deelnemers fit en getraind aan de start verschijnen. 

Voor wandeltochten verwijs ik u naar de website www.wandel.nl
Hier vind u een landelijk overzicht van wandeltochten die er voor kunnen zorgen dat u optimaal kunt trainen zodat iedereen fit aan de start van de Nijmeegse 4-daagse kan verschijnen.

Sponsoring
Dit prachtige project sponsoren? Of weet u iemand die hier interesse in heeft? Informeer naar de mogelijkheden (sponsorpakketten) door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Klik hier voor de Film X-Toppers 2017.
Klik hier voor de X-Toppers Promo 2018.


WERVINGSFLYER X-TOPPERS 2018 EN INFORMORMATIE INFORMATIEBIJEENKOMST

AANMELDINGSFORMULIER 2018

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech