Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Sportregio Noord-Limburg

Sportregio Noord-Limburg
Sportregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen zeven gemeenten, die het doel hebben om samen koploper te worden als groenste en gezondste regio. De zeven gemeenten zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. Daarvoor is een regiovisie ontwikkeld; samen met partners uit onderwijs, kinderopvang, zorg, welzijn, gezondheid, bedrijfsleven en sport. We zien sport als middel om de kwaliteit van leven en wonen in de regio te verbeteren. Sport en bewegen is van en voor ons allemaal. 

Hieruit zijn de projecten Clubtotaal (verenigingsondersteuning) en Iedereen Kan Sporten (aangepast sporten) ontstaan. De gemeenten in Noord-Limburg werken sinds 2007 samen op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking. In navolging hiervan is het Regioplan Sport Noord-Limburg opgesteld.


Kernwaarden
Om de groenste en gezondste regio te worden werken we samen. Samen komen we verder. Als we ook ondernemend durven zijn door bijvoorbeeld nieuwe samenwerkingen aan te gaan en te komen tot creatieve en vooral innovatieve en duurzame oplossingen. Deze kernwaarden zijn uitgewerkt in een aantal ambities waarvan de ambitie 'Bij ons beweegt iedereen' speciaal onder de aandacht wordt gebracht.


Ambities

  • Met groen en gezond binden wij mensen
  • Wij leren bewegen
  • Bij ons beweegt iedereen;
    Er blijft ook een bijzondere aandacht in onze regio voor mensen met een verstandelijke of lichamelijk beperking. Door deel te nemen aan reguliere activiteiten kan worden bevorderd dat ze meer onderdeel gaan uitmaken van de samenleving Dat is waar we naar streven. Er vindt vanuit dit perspectief dus een verdere vermaatschappelijking van sport plaats. Er is volop aandacht voor vitaliteit en gezondheid van kwetsbare burgers, zoals Iedereen Kan Sporten. Iedereen Kan Sporten is binnen dit programma een uitvoeringsmodel wat verder zal worden verbreed naar doelgroepen en partnerships.
  • Sport versterkt onze economie
  • Beleef beweging bij ons
  • Wij zijn spelbepalers
  • Onze ruimte nodigt uit

De regiogemeenten hebben de overtuiging dat samenwerking van meerwaarde is voor sport en bewegen in Noord-Limburg vanwege kosten- en kennisefficiƫntie. Lees hier meer over de Sportregio Noord-Limburg.

 

                 Logo-Wij-zijn-koplopers

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech