Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Met een lichamelijke beperking toch deelnemen aan VenloStormt!

Tijdens de vorige editie van DSV VenloStormt hebben meerdere deelnemers met een lichamelijke beperking als pilot deelgenomen aan de hindernissenstormloop. Na het positieve verloop van deze pilot wil de organisatie hier voor de lustrumeditie van 2018 een vervolg aan geven en meer mensen met een lichamelijke beperking in staat stellen om deel te nemen. Want vorig jaar heeft uitgewezen dat een lichamelijke of geestelijke beperking geen reden hoeft te zijn om niet deel te nemen. Al sinds 2016 doen er ook mensen met een geestelijke beperking mee aan DSV VenloStormt. 

Om dit verder invulling te geven heeft DSV VenloStormt de samenwerking met ‘Iedereen Kan Sporten’, ‘de gemeente Venlo’ en ‘Running Blind Panningen’ geïntensiveerd. “Deze partners werken dagelijks met deze doelgroep en kennen de mogelijkheden en onmogelijkheden precies. Samen met hen zijn we in staat om plezier en veiligheid van de deelnemers met een beperking te waarborgen”, aldus voorzitter Dennis Meens van DSV VenloStormt. 

Het is voor DSV VenloStormt van belang dat de sporters die deelnemen aan het evenement goed voorbereid aan de start verschijnen. Daarom willen we graag de samenwerking met meer organisaties die dagelijks werkzaam zijn met deze doelgroepen aangaan.

 
Wat is VenloStormt?

DSV VenloStormt is een hindernissenstormloop in Venlo. Tijdens het evenement bestormen deelnemers een parcours waarbij het verleggen van grenzen, samenwerking en plezier centraal staan. Op zaterdag 9 juni 2018 is het de beurt aan de scholieren (2 of 4km) en worden de onderdelen MiniStorm (750m) en FamilieStorm (4km) georganiseerd. Op zondag 10 juni is het parcours toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en bestormen de deelnemers een route van 7 of 9km. 

www.venlostormt.nl | Dennis Meens | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-28213577

 

Hoe kun je deelnemen?

Bestormers die deelnemer met een beperking mogen deelnemen met één of indien gewenst twee buddy’s. De buddy mag gratis deelnemen en hij of zij begeleid de deelnemer over de hindernissen en het parcours. De buddy is een coach die extra toelichting geeft bij de hindernissen, een maatje, een steun en rustpunt voor de bestormer. De buddy geeft daardoor vooral vertrouwen aan de deelnemer.

De deelnemer kan zich, net als een reguliere deelnemer, aanmelden via de website van DSV VenloStormt en kan deelnemen aan de reguliere afstanden. Er is geen speciale G-loop. Het inschrijftarief is afhankelijk van de afstand, categorie en leeftijd. Gezien de samenwerking met Running Blind Panningen & IKS bieden we alle deelnemers de mogelijkheid om zich in te schrijven met korting tegen het earlybirdtarief. 

Belangrijk bij de aanmelding is het volgende:

  • Vul bij ‘teamnaam’ de naam “Iedereen Kan Sporten”
  • Vul bij ‘startijd’ een willekeurige starttijd in.
  • Je hoeft je startnummer niet thuis te laten sturen, deze ligt voor je klaar op de voor jullie speciaal ingerichte vezameltent.
  • Meld je buddy ook gewoon aan via een aparte inschrijving.

Stuur vervolgens een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je vermeld dat je deelneemt in het team van ‘Iedereen Kan Sporten’ en wie je buddy is. De organisatie zal er vervolgens voor zorgen dat alle deelnemers met een beperking, vroeg op de dag in hetzelfde startvak van start kunnen gaan. Daarnaast wordt dan de korting of gratis inschrijving van je buddy aangepast in de incasso.

www.venlostormt.nl/inschrijven | Ireen Kouwenberg | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 24 34 67 36Is het parcours ook voor mij haalbaar?

Deelnemers kunnen dus kiezen voor een parcours van 9km met 51 hindernissen of een parcours van 7km met 48 hindernissen. Glijden, klimmen, kruipen, zwaaien en rennen. Ook voor mensen zonder beperking is dit al een hele uitdaging. De ogenschijnlijk praktische onmogelijkheden zijn snel bedacht maar afgelopen jaar heeft bewezen dat met de juiste begeleiding; de nodige portie vertrouwen in je buddy en gebruik van het gezond verstand iedereen deze uitdaging aan kan gaan!

Iedere deelnemer wordt op de route nergens toe verplicht en is vrij om bij twijfel of angst een hindernis over te slaan. Bij iedere hindernis staan hinderniscoaches om bestormers extra te instrueren en te begeleiden.

Vooraf worden alle hindernissen via de website van DSV VenloStormt gepresenteerd. Bij twijfel of de hindernis haalbaar is met jou beperking kun je het beste contact opnemen met de organisatie zodat wij onze ervaringen met jullie kunnen delen.Wat gebeurd er nog meer?

Om de drukte rondom de start te mijden krijgen de bestormers met een beperking de mogelijkheid om te starten in een speciale “bypass-start”, op circa 50 meter van de reguliere start. Zodoende hoeven de deelnemers niet door het drukke evenemententerrein, maar kunnen ze zich rustig verzamelen voor de start en kan het team met de buddy’s bij elkaar blijven.

Daarnaast worden de deelnemers van Team “Iedereen Kan Sporten” & Team “Blind Running Nederland” in het startgebied gefaciliteerd met een aparte verzameltent. In deze tent is de mogelijkheid tot omkleden, douchen, tassenopslag en tevens liggen hier de startnummers al voor alle deelnemers klaar. De faciliteiten zijn zo ingericht dat deze bijvoorbeeld ook met een rolstoel goed toegankelijk zijn.Tot slot

Wij hopen dat ook uw organisatie enthousiast is en de mogelijkheden voor jullie sporters, klanten en cliënten ziet om de uitdaging met hen samen aan te gaan. We verzoeken jullie om je eventuele interesse aan ons kenbaar te maken zodat we met elkaar verder het gesprek aan kunnen gaan hoe we de deelnemers het beste kunnen voorbereiden op deze uitdaging.Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor uw aandacht!

Dennis Meens, voorzitter DSV VenloStormt

Mede namens Ine Jacobs, Running Blind Panningen & Eric Brueren, Iedereen Kan Sporten Noord Limburg

 

Venlostormt

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech