Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Terugblik Terugkomavond X-Toppers 2018

Zaterdag 3 november 2018 vond de Terugkomavond van de X-Toppers plaats. Dit maal was de gemeente Venlo onze gastheer waar we in het mooie MFA De Schans in Arcen werden ontvangen. Het was een mooie editie van de X-Toppers met relatief weinig uitvallers. Dit jaar hebben we deelgenomen met drie groepen: een 30 km groep en twee 40 km groepen. Op een druk bezochte terugkomavond werd nog één keer terug gekeken op deze mooie week tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Na het openingswoord van Alexander Vervoort, sportwethouder van de Gemeente Venlo, keken we terug op de aftermovie van de X-Toppers.


X-Toppers in 2019


Ook in 2019 willen wij weer graag richting Nijmegen om met de X-Toppers de Nijmeegse Vierdaagse te wandelen. Hierin zijn we afhankelijk van voldoende deelnemers en sponsoren. Om in 2019 weer van start te gaan moeten we minimaal 60 deelnemers hebben. Dat zijn er 10 meer dan afgelopen jaar. Zelf zijn wij op landelijk-, provinciaal- en lokaal niveau bezig om nieuwe deelnemers te werven. Daarnaast zijn wij hard op zoek naar sponsoren die ons (financieel) willen ondersteunen.


Jullie hulp is nodig!

Hiervoor hebben we ook jullie hulp nodig, dus kijk goed rond of je zelf nog X-Toppers, buddy’s en groepsleiders kent die graag willen meelopen. Ook als je mogelijke sponsoren kent worden wij graag getipt. Kun jij ons verder helpen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Aanmelden
Altijd eens mee willen doen aan de Nijmeegse Vierdaagse, maar is dit vanwege jouw beperking alleen niet mogelijk? Of heb jij altijd al eens iemand met een beperking willen begeleiden tijdens een groot sportevenement. Doe jij dan mee met de 9e editie van de X-Toppers. Meld je snel aan via het aanmeldformulier. 

 

 

X-Battert

BaarloBattert is voor iedereen!


X-Battert is een obstakel run waarbij mensen met een (electrische) rolstoel, hulpmiddel of lopend een circa 500 meter lang parcours afleggen met verschillende hindernissen en uitdagingen.

Deelnemers kunnen, waar men het nodig acht, samen met een Buddy deelnemen aan BaarloBattert. De Buddy mag gratis deelnemen en hij of zij begeleid de deelnemer bij het afleggen van het parcours. De Buddy is een coach die extra toelichting geeft bij hindernissen, een steun, een maatje en een rustpunt voor de deelnemer. Hiervoor geldt dat de Buddy altijd verantwoordelijk blijft voor de deelnemer.

Programma:
12.00 uur: opening (aansluitend warming up)
12.15-12.30 uur: Start X-Battert
13.30 uur: Gezamenlijke afsluiting

Vorig jaar heeft BaarloBattert in samenwerking met Activiteitencentrum de Maashorst en Iedereen kan Sporten Noord-Limburg een pilot uitvoering van X-Battert gehouden. Dit was een groot succes, vandaar dat het dit jaar een groter vervolg krijgt!

De kosten bedragen € 7,50. Dit bedrag kun je overmaken op rekening nr:  NL40RABO0326741119 t.n.v. Stichting Volksfeesten Baarlo o.v.v. X-Battert, naam en geboortedatum

Mocht je mee willen doen dat is dit je kans! Geef je snel op via onderstaande link.

Aanmelden voor X-Battert!


Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
http://www.baarlobattert.nl/x-battert/

Scholingen Aangepast sporten

In samenwerking met NOC*NSF zet Iedereen kan Sporten Noord-Limburg zich in voor het opleiden van trainers, coaches, bestuurders en scheidsrechters op sportgenerieke onderwerpen zoals ‘Trainen en coachen van jongeren met autisme’, ‘Sporters met gedragsproblematiek’, ‘Sporters met een visuele beperking’ en ‘Sporters met een verstandelijke beperking’. Informeer voor het complete scholingsaanbod via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een scholing of verenigingsondersteuningstraject kan aangepast worden naar de behoeften van de aanvrager, de organiserende partij bepaalt wie er deelnemen, praktijkvoorbeelden kunnen sport specifiek zijn, het een kans is om samen te wekren met andere sportverenigingen of organisatie uit de omgeving en de deelnemers hebben de kans om te netwerken.


Mocht je vragen hebben, informeer gerust!

X-triathlon voor mensen met een beperking

Op 17 juni 2018 organiseren MEE en Iedereen kan Sporten een X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Een uniek evenement in Noord Limburg waaraan iedereen met een beperking mee kan doen. Op 7 maart hebben we alvast ‘proefgedraaid’ en zijn we met een aantal sporters met een beperking en hun buddy’s door Noord Limburg getrokken. Zwemmend, fietsen en rennend hebben we aandacht gevraagd voor de X-triathlon. Om er zo voor te zorgen dat er zo veel mogelijk mensen meedoen. Het was een geweldige dag! Op elk gemeentehuis ontving de wethouder ons met open armen. Er waren fotografen. Journalisten. Cameraploegen. We kwamen op tv en in de krant. En we zijn de hele dag gefilmd.

Het resultaat daarvan zie je in dit filmpje. Als je dán nog geen zin krijgt om mee te doen aan de X-triathlon…! 

Meld je snel aan op www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon als sporter (met een beperking), als buddy of vrijwilliger (zonder beperking)!

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech