Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Beweegprogramma XBAZE verbetert motoriek kinderen

Op 12 december 2018 is XBAZE in samenwerking met oefentherapeute Anouk Van de Schoor gestart met een beweegprogramma voor kinderen met een lichamelijke beperking (met name Autisme, ADHD en DCD) in de leeftijd van 5-12 jaar.

Bij aanvang van het beweegprogramma had 100% van de deelnemende kinderen een achterstand op het gebied van evenwicht. Na 10 lessen was de motoriek zodanig verbeterd dat 87.5% van de startende kinderen leeftijdsadequaat scoorde op het gebied van evenwicht (Movement ABC II test). Het plezier in bewegen was bij 90% van de kinderen verbeterd wat ook nog de drempel om aan te sluiten bij een sportclub verlaagt. Overall was iedereen erg tevreden over de lessen en zagen we veel blije gezichten, zijn er angsten overwonnen en grenzen verlegd.

Iedereen kan Sporten Noord-Limburg is betrokken geweest bij de opstart van deze beweeggroep en is blij om te zien dat dit een succes is geworden!

 

Club 'Fit' voor kinderen uit het speciaal onderwijs

Club 'Fit' is een bestaand sportprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen die niet zo goed in de gewone gymles mee kunnen komen met de andere kinderen. We hebben geconstateerd dat enkele kinderen uit het speciaal onderwijs aansluiting missen met deze groepen.  

Vandaar dat er een groep wordt opgestart voor deze kinderen. De gymclub staat onder leiding van een gekwalificeerde vakleerkracht en is te vergelijken met een gymles die zij gewend zijn op school. Op 13 maart wordt er een Kick-off georganiseerd.

Kick-off
Wanneer: woensdag 13 maart

Waar: Gymzaal Boulevard Hazenkamp aan de Albert Verweystraat 6 te Blerick
Tijd: 17:00 uur tot 18:00 uur


 
De eerste twee proeflessen zijn gratis. Daarna wordt er een kleine bijdrage gevraagd van €20,- tot het einde van het schooljaar. De contributie voor een heel schooljaar bedraagt €50,-. Deelname kan vanaf 6 jaar.

 

Voor meer informatie of aanmelden kan er contact opgenomen worden met Tijn Wabeke, sportconsulent Iedereen kan Sporten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-35111906.

 

Bekijk ook de folder van Club 'Fit'.

Inschrijving X-triathlon gestart

Op zondag 19 mei 2019 organiseren Iedereen Kan Sporten en MEE Noord en Midden Limburg weer de X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Deze triathlon is zo aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Wil jij je inschrijven als deelnemer buddy of vrijwilliger? Klik hier om naar de inschrijving te gaan.

De X-Triathlon bestaat, net als een gewone triathlon, uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast, bijvoorbeeld op het gebied van afstand en tijd. Je kunt zelfstandig meedoen of samen met een buddy. Ga je voor de snelste tijd, schrijf je dan in voor het wedstrijdparcours. Gaat het je vooral om het meedoen, de beleving, schrijf je dan in voor het recreantenparcours.

Ook buddy’s en vrijwilligers zijn van harte welkom om de X-triathlon mogelijk te maken! Als buddy ondersteun je deelnemers tijdens de triathlon. Als vrijwilliger draag je een steentje bij om alles op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken van het parcours, maar ook tijdens de X-triathlon. En je bent onderdeel van een sportief en gezellig evenement!

De eerste X-triathlon in 2018 was een groot succes en is winnaar van de Breedtesportprijs van gemeente Venray.

 

FlyerX-triathlonvk

 

FlyerX-triathlonak

 

 

Genomineerden IKS prijs Sportgala Peel en Maas 2018

325671 sportgalalogo

 

Ook dit jaar wordt de IKS prijs weer uitgereikt op het Sportgala Peel en Maas voor de beste aangepaste sporter van 2018. Voor deze prijs komen alle aangepaste regionale sporters en sportteams in aanmerking, zowel recreanten als topsporters.

Vol trots presenteren wij de drie genomineerden van het jaar 2018:

1. Rene Peeters, winnaar X-triathlon
2. Loek Hendrix, zitvolleybal BVC Holyoke en aanvoerder Nederlands Paravolley Herenteam
3. De G-tennissers van TC de Snelle Sprong

Lees meer over de genomineerden op de website van Sportgala Peel en Maas.

 

Groepsleiders gezocht X-Toppers

Voor het project de X-Toppers zijn wij op zoek naar twee groepsleiders; één voor de 30 kilometer groep en één voor de 40 kilometer groep. De X-Toppers is een project waarin deelnemers met een beperking klaargestoomd worden om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen.

Als groepsleider:

- organiseer je enkele oefentochten om jouw groep klaar te stomen voor de Nijmeegse Vierdaagse
- ben je aanspreekpunt en verantwoordelijk voor jouw groep gedurende het voorbereidingstraject en communiceer je met de groep 
- ben je aanspreekpunt en verantwoordelijk voor jouw groep gedurende de Vierdaagse week
- bouw je een leuk contact op met jouw groep en werk je samen naar een geweldig sportief doel
- maak je zelf en laat je een kwetsbare doelgroep een geweldige week beleven
- betaal je geen kosten voor deelname

Lijkt jou dit leuk? Neem dan contact op met de organisatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 06-35111906.


Klik hier voor de korte film om een betere indruk te krijgen van het evenement.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech