Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Als1team Challenge

Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor fonds gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport. Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedere...en met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

Op 4 april rond 14.30  komt Bas aan bij het stadion van VVV-Venlo.  Dit is de 4e dag van de Challenge en Bas heeft er dan al 145 kilometer opzitten. Bij VVV zal Bas opgewacht worden door ‘lokale ambassadeur’ Omar Dabaoui. Hij heeft een visuele beperking en sport veel. Hij heeft aan verschillende hardloopwedstrijden. Zowel 5 km als 10 km, aan hindernisparcours VenloStormt, BaarloBattert en X-Toppers 2019 | Nijmeegse Vierdaagse.

Momenteel traint hij weer voor de Nijmeegse 4-daagse en hij gaat 50 km per dag wandelen. Volgend jaar wil hij tijdens de Venloop voor de eerste keer een halve marathon lopen.

Omar komt samen met Eric Brueren, de sportconsulent van ‘Iedereen Kan Sport Noord-Limburg’. Ze zullen samen op de tandem naar het stadion komen. Misschien wil Bas wel een rondje op de tandem bij zijn fietstocht plakken?

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl.


55698674 2384648618281271 5718535778217230336 o

Bijzonder Mobiel 4 Daagse

Vanaf 2019 is er voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen met een handbike aan de Fiets4Daagse in de Peel. Jaarlijks wordt de F4D gehouden in de eerste week van de schoolvakantie. In 2019 is dat van 9 t/m 12 juli. Het startpunt voor handbikers komt op locatie Meijel. Stichting Bijzonder Mobiel 4 Daagse tekent voor de organisatie.

Mensen met een handbike of kunnen al vanaf maandagavond 8 juli 19.00 ’s avonds terecht op de mooi aangepaste accommodatie. Zo beginnen de deelnemers goed uitgerust aan dit 4 daagse fietsevenement.

Deelnemers komen zoveel mogelijk met een bikemaatje, die kan helpen bij de ADL. Complexere zorg wordt geboden door diverse zorgorganisaties in de regio. Daarnaast zijn er contacten met hulpmiddelenleveranciers.

De routes zijn zoveel mogelijk egaal verhard, een dubbele rolstoel breed en 30 km lang. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie. Er zijn geen hoge eisen, meedoen met een scootmobiel is ook mogelijk. Meedelen in de bruisende gezelligheid, meedoen met bewegen. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen, zowel op sportief als op sociaal gebied.

Meer informatie vindt u op www.bijzondermobiel4daagse.nl

fiets

Beweegprogramma XBAZE verbetert motoriek kinderen

Op 12 december 2018 is XBAZE in samenwerking met oefentherapeute Anouk Van de Schoor gestart met een beweegprogramma voor kinderen met een lichamelijke beperking (met name Autisme, ADHD en DCD) in de leeftijd van 5-12 jaar.

Bij aanvang van het beweegprogramma had 100% van de deelnemende kinderen een achterstand op het gebied van evenwicht. Na 10 lessen was de motoriek zodanig verbeterd dat 87.5% van de startende kinderen leeftijdsadequaat scoorde op het gebied van evenwicht (Movement ABC II test). Het plezier in bewegen was bij 90% van de kinderen verbeterd wat ook nog de drempel om aan te sluiten bij een sportclub verlaagt. Overall was iedereen erg tevreden over de lessen en zagen we veel blije gezichten, zijn er angsten overwonnen en grenzen verlegd.

Iedereen kan Sporten Noord-Limburg is betrokken geweest bij de opstart van deze beweeggroep en is blij om te zien dat dit een succes is geworden!

 

Geslaagde start gymgroep Club 'FIT'

Op woensdag 13 maart zijn we begonnen met het aanbieden van Club ‘FIT’ lessen. Eén uur spelen, ontdekken, klimmen en klauteren in de gymzaal voor kinderen uit het speciaal onderwijs, waar ook nog eens aandacht wordt besteed aan de motoriek van het kind. Dit is succesvol verlopen bij de deelnemende kinderen en graag willen we hier een vervolg aan geven. Aanvulling van de groep is hierbij heel erg welkom. De eerst volgende les is woensdag 3 april van 17:00 tot 18:00 uur. De lessen worden gegeven in de gymzaal van Boulevard Hazenkamp in Blerick. Geïnteresseerden voor deze groep kunnen rechtstreeks contact opnemen met Tijn Wabeke, via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook de ouders van de deelnemende kinderen zijn enthousiast. Lees hier een verslag van de moeder van een leerling van de Mytylsschool Ulingshof over de ervaring met Club ‘FIT’.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hallo ouders van kinderen in het speciaal onderwijs!

Zeker de moeite waard als jij het ook belangrijk vind dat:

  •  je kind meer beweging krijgt,
  • uitdaging krijgt, 
  • motorisch sterker mag worden,
  • meer zelfvertrouwen mag krijgen, 
  • plezier heeft met andere kinderen,
  • samen in teamverband gaat sporten, en zal ik nog even doorgaan?


Mijn dochter heeft vandaag deelgenomen aan de 2de les van dit gymgroepje "Club fit". Ten eerste heeft ze super veel lol gehad, ze vond het leuk om opdrachtjes uit te voeren (zij het op haar manier ????) en ook om naar de andere kinderen te kijken! Ten tweede kon ik zien dat de kinderen er echt iets van gaan leren! Over angsten heen stappen, samen werken, luisteren, op de beurt wachten etc. De leraar verdeelde zijn aandacht heel erg goed! Mooi om te zien!

 

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Klik hier voor de folder van Club 'FIT'

 

Club 'Fit' voor kinderen uit het speciaal onderwijs

Club 'Fit' is een bestaand sportprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen die niet zo goed in de gewone gymles mee kunnen komen met de andere kinderen. We hebben geconstateerd dat enkele kinderen uit het speciaal onderwijs aansluiting missen met deze groepen.  

Vandaar dat er een groep wordt opgestart voor deze kinderen. De gymclub staat onder leiding van een gekwalificeerde vakleerkracht en is te vergelijken met een gymles die zij gewend zijn op school. Op 13 maart wordt er een Kick-off georganiseerd.

Kick-off
Wanneer: woensdag 13 maart

Waar: Gymzaal Boulevard Hazenkamp aan de Albert Verweystraat 6 te Blerick
Tijd: 17:00 uur tot 18:00 uur


 
De eerste twee proeflessen zijn gratis. Daarna wordt er een kleine bijdrage gevraagd van €20,- tot het einde van het schooljaar. De contributie voor een heel schooljaar bedraagt €50,-. Deelname kan vanaf 6 jaar.

 

Voor meer informatie of aanmelden kan er contact opgenomen worden met Tijn Wabeke, sportconsulent Iedereen kan Sporten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-35111906.

 

Bekijk ook de folder van Club 'Fit'.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech