Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

X-Toppers gaat niet door

Door de situatie en de onzekerheden met het coronavirus gaat de X-Toppers dit jaar niet door. Het is belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om deze ciris te boven te komen. Omdat we geen risico willen lopen met de veelal kwetsbare mensen die deelnemen aan de X-Toppers en we ook niet weten hoe lang deze situatie nog aanhoud, vervalt de X-Toppers dit jaar. Aangezien de nieuwe maatregelen vanuit de overheid tot 1 juni gelden, kan er tot die tijd niet getraind worden als groep. Dit is voor het merendeel van onze wandelaars een essentieel onderdeel om beslagen ten ijs aan de start van de Vierdaagse te verschijnen.

De X-Toppers zouden dit jaar voor de 10e keer de Nijmeegse Vierdaagse gaan wandelen. De X-Toppers is een project van Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en MEE Noord en Midden Limburg. Volgend jaar hoopt de organisatie alsnog de 10e editie te mogen vieren.

X-triathlon Venray afgelast

Venlo, 24 maart 2020


De X-triathlon op zondag 17 mei 2020 in Venray, gaat niet door. De organisatie tilt het evenement naar 2021.


Door de overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus gaat de X-triathlon dit jaar niet door. “Heel begrijpelijk”, zegt organisator Eric Brueren namens Iedereen Kan Sporten en MEE De Meent Groep. “Het is belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om deze crisis te boven te komen. Omdat we geen risico willen lopen met de veelal kwetsbare mensen die aan de X-triathlon meedoen en we ook niet weten hoe lang deze situatie nog aanhoudt, vervalt de X-triathlon dit jaar. Later dit jaar maken we een nieuwe datum voor 2021 bekend.”

De X-triathlon voor mensen met een beperking zou dit jaar voor de derde keer op rij georganiseerd worden in Venray. Deze triathlon is zo aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen.


Terugblik Special Heroes Dance Battle

Op dinsdag 28 mei vond de Special Heroes Dance Battle plaats in Openluchttheater de Doolhof in Tegelen. Onder het genot van heerlijke weersomstandigheden stonden er weer 10 danssgroepen vanuit verschillende speciaal onderwijsscholen uit Midden en Noord Limburg op het podium om hun kunsten te vertonen. En dat het optreden spetterend was zagen zo'n 400 man publiek ook. Deze dansgroepen hebben 10 weken lang dansles gekregen van een echte dansdocent en dat zag je terug op het podium!


De in totaal 150 dansende kinderen hebben genoten van deze mooie dag en lieten zien dat iedereen, maar dan ook iedereen kan dansen! Benoemswaardig was de eerste deelname van het Spectrum uit Venray als enige basisschool tussen alle voortgezet speciaal onderwijsscholen.

De dag werd wederom enthousiast gepresenteerd door Roel Versleijen en voor de deelnemers en publiek was in de pauze een heerlijke en goed verzorgde lunch van Plus Verbeeten uit Tegelen. 

 

   Foto 1 dancebattle

 

De wandeltocht van 5 km is nu ook geschikt voor rolstoelers

Zondag 6 oktober 2019 vindt de 6e editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop plaats. Tijdens de eerste editie in 2014 bestond ons evenement alleen maar uit diverse hardlooponderdelen.
In 2015 hebben wij ons programma uitgebreid met wandeltochten zodat ook de vele wandelaars onder ons kunnen genieten van ons evenement in en rond het centrum van Venray.  Dat dit een juist besluit is geweest zien wij aan de groei van het aantal wandelaars.

2015: 292 wandelaars
2016: 368 wandelaars
2017: 565 wandelaars

2018: 638 wandelaars

De wandelaars kunnen een keuze maken uit 4 afstanden t.w. 5- 10- 15 en 20 km.

Enkele weken geleden hebben wij de vraag van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg ontvangen of wij in de toekomst willen onderzoeken of het mogelijk is om mensen in een rolstoel te laten deelnemen aan de wandeltochten.  Dit verzoek is met het bestuur en de leden van de wandelcommissie besproken.

Omdat wij het ook belangrijk vinden dat mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de reguliere sportevenementen hebben wij gekeken wat er dit jaar al mogelijk is. 

Na wat aanpassingen aan de route van de 5 km hebben wij ons voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan de deskundigen en zij hebben ons een positief advies gegeven. Dus vanaf dit jaar is het mogelijk om als rolstoeler deel te nemen aan de 5 km van de Boot de Vocht wandeltochten. De rust is bij de Bouledrome en deze locatie beschikt ook over een geschikte sanitaire voorziening. 
 

Dus wil je meedoen schrijf je dan in via en kies voor de optie Boot de Vocht wandeltocht 5km Inschrijven kan viahttps://www.venraysesingelloop.nl/inschrijving-wandeltocht/
Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 4,50 en bij daginschrijving € 6, =. Om drukte op deze dag zoveel als mogelijk te beperken vragen wij om gebruik te maken van de voorinschrijving. De voorinschrijving sluit op vrijdag 4 oktober om 18.00 uur.

Schrijf je je vóór vrijdag 20 september in dan krijg je jouw startbewijs thuis gestuurd. Van bovengenoemd inschrijfbedrag gaat 1/3 deel naar het goede doel. Dit jaar is ons goede doel wederom Stichting Leergeld. 
Na het voltooien van de tocht ontvangen de deelnemers de dik verdiende medaille.

Let opː het is dit jaar alleen maar mogelijk en toegestaan om met een rolstoel aan de wandeltocht van de 5 km deel te nemen. De overige afstanden zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Wandelcommissie Venrayse Singelloop

VVV-Venlo is op zoek naar talentvolle G-voetballers!

logo-vvv-venlo

 

Altijd jouw droom geweest om in de Eredivisie te spelen tegen clubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Groningen? Dit is jouw kans, want VVV-Venlo is op zoek naar talentvolle G voetballers in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die VVV-Venlo willen vertegenwoordigen in deze Bijzondere Eredivisie. De competitie bestaat uit 4 wedstrijddagen. Voor elke wedstrijddag zijn er 2 trainingen die in overleg met het team gepland worden. Het team wordt begeleid door een vaste trainer en teammanager. Ook voor vervoer naar de wedstrijden is gezorgd. Op zondag 7 juli organiseert VVV-Venlo een selectiedag in Covebo Stadion De Koel.

 

Er zullen deze dag 12 spelers gekozen worden die voor VVV-Venlo mogen deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie. Voor de deelnemers is het erg waarschijnlijk bijzonder dat ze mogen spelen voor een eredivisieclub. Tevens streven wij ernaar dat kinderen dit goed kunnen combineren met de verplichtingen van hun eigen voetbalteam. 
Aanmelden kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De Bijzondere Eredivisie wordt ook uitgezonden op televisie bij KRO NCRV/NPO-1.
Klik hier om de informatiebrief te lezen waarin ook de selectiecriteria staat beschreven.  

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech