Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

De wandeltocht van 5 km is nu ook geschikt voor rolstoelers

Zondag 6 oktober 2019 vindt de 6e editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop plaats. Tijdens de eerste editie in 2014 bestond ons evenement alleen maar uit diverse hardlooponderdelen.
In 2015 hebben wij ons programma uitgebreid met wandeltochten zodat ook de vele wandelaars onder ons kunnen genieten van ons evenement in en rond het centrum van Venray.  Dat dit een juist besluit is geweest zien wij aan de groei van het aantal wandelaars.

2015: 292 wandelaars
2016: 368 wandelaars
2017: 565 wandelaars

2018: 638 wandelaars

De wandelaars kunnen een keuze maken uit 4 afstanden t.w. 5- 10- 15 en 20 km.

Enkele weken geleden hebben wij de vraag van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg ontvangen of wij in de toekomst willen onderzoeken of het mogelijk is om mensen in een rolstoel te laten deelnemen aan de wandeltochten.  Dit verzoek is met het bestuur en de leden van de wandelcommissie besproken.

Omdat wij het ook belangrijk vinden dat mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de reguliere sportevenementen hebben wij gekeken wat er dit jaar al mogelijk is. 

Na wat aanpassingen aan de route van de 5 km hebben wij ons voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan de deskundigen en zij hebben ons een positief advies gegeven. Dus vanaf dit jaar is het mogelijk om als rolstoeler deel te nemen aan de 5 km van de Boot de Vocht wandeltochten. De rust is bij de Bouledrome en deze locatie beschikt ook over een geschikte sanitaire voorziening. 
 

Dus wil je meedoen schrijf je dan in via en kies voor de optie Boot de Vocht wandeltocht 5km Inschrijven kan viahttps://www.venraysesingelloop.nl/inschrijving-wandeltocht/
Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 4,50 en bij daginschrijving € 6, =. Om drukte op deze dag zoveel als mogelijk te beperken vragen wij om gebruik te maken van de voorinschrijving. De voorinschrijving sluit op vrijdag 4 oktober om 18.00 uur.

Schrijf je je vóór vrijdag 20 september in dan krijg je jouw startbewijs thuis gestuurd. Van bovengenoemd inschrijfbedrag gaat 1/3 deel naar het goede doel. Dit jaar is ons goede doel wederom Stichting Leergeld. 
Na het voltooien van de tocht ontvangen de deelnemers de dik verdiende medaille.

Let opː het is dit jaar alleen maar mogelijk en toegestaan om met een rolstoel aan de wandeltocht van de 5 km deel te nemen. De overige afstanden zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Wandelcommissie Venrayse Singelloop

Terugblik Special Heroes Dance Battle

Op dinsdag 28 mei vond de Special Heroes Dance Battle plaats in Openluchttheater de Doolhof in Tegelen. Onder het genot van heerlijke weersomstandigheden stonden er weer 10 danssgroepen vanuit verschillende speciaal onderwijsscholen uit Midden en Noord Limburg op het podium om hun kunsten te vertonen. En dat het optreden spetterend was zagen zo'n 400 man publiek ook. Deze dansgroepen hebben 10 weken lang dansles gekregen van een echte dansdocent en dat zag je terug op het podium!


De in totaal 150 dansende kinderen hebben genoten van deze mooie dag en lieten zien dat iedereen, maar dan ook iedereen kan dansen! Benoemswaardig was de eerste deelname van het Spectrum uit Venray als enige basisschool tussen alle voortgezet speciaal onderwijsscholen.

De dag werd wederom enthousiast gepresenteerd door Roel Versleijen en voor de deelnemers en publiek was in de pauze een heerlijke en goed verzorgde lunch van Plus Verbeeten uit Tegelen. 

 

   Foto 1 dancebattle

 

Pilot Healthy Heroes in Noord-Limburg gestart!

Op vrijdag 17 mei is in Noord-Limburg de pilot van Healty Heroes gestart. Het programma is gericht op voeding en gezondheid voor kinderen binnen het special onderwijs. De leerlingen van verschillende speciaal onderwijs scholen leren door middel van interactieve lesmethodes, gastlessen en kooklessen op een speelse wijze meer over een gezonde leefstijl! Het doel van het programma is niet alleen gezondheidsverbetering, maar ook het creëren van bewustwording bij de leerlingen. Deze pilots zijn mogelijk gemaakt door Venray Beweegt, Iedereen kan Sporten Noord-Limburg, JOGG Venlo en Special Heroes.

Vorige week vrijdag is in Noord-Limburg de pilot van Healthy Heroes gestart. Het programma is gericht op voeding en gezondheid voor kinderen binnen het speciaal onderwijs. De leerlingen van verschillende speciaal onderwijs scholen leren door middel van interactieve lesmethodes, gastlessen en kooklessen op een speelse wijze meer over een gezonde leefstijl! Het doel van het programma is niet alleen gezondheidsverbetering, maar ook het creëren van bewustwording bij de leerlingen. Deze pilots zijn mogelijk gemaakt door Venray Beweegt, JOGG Venlo, Special Heroes en Iedereen kan Sporten Noord-Limburg.

De leerlingen van Speciaal Basis Onderwijs Focus (vallend onder Stichting Primair Onderwijs Venray) en Speciaal Onderwijs Spectrum (vallend onder Onderwijsgroep Buitengewoon) in Venray zijn vandaag van start gegaan met Happy Fit. Ze maakten o.a. mooie en lekkere broodschilderijen van fruit en groente.

Noortje Vrolijk, Programmamanager Iedereen kan Sporten Noord-Limburg; “Ik vind het zeer waardevol om op het speciaal (voortgezet) onderwijs naast sport en bewegen ook aandacht te hebben voor de bewustwording van een gezonde en actieve leefstijl. Ik ben dan ook blij dat we als Iedereen kan sporten Noord-Limburg, Special Heroes en Venray Beweegt en JOGG Venlo samenwerkingspartners zijn waarmee we op dit gebied samen een pilot ontwikkeld hebben op het niveau van elke leerling.”

Pilot Venray
Vandaag is de pilot op Speciaal Basis Onderwijs Focus (vallend onder Stichting Primair Onderwijs Venray) en Speciaal Onderwijs Spectrum (vallend onder Onderwijsgroep Buitengewoon) in Venray van start gegaan met Happy Fit. Er werd onder andere voorlichting gegeven over voeding, maar ook iets lekkers en gezonds maken stond op het programma. De gastdocent heeft het met de leerlingen gehad over wat je op je brood kunt doen, dat je daar keuzes in kunt maken en dat sommige keuzes misschien wel lekker zijn maar minder goed voor het lijf is. Groente en fruit eten is belangrijk en je kunt zelfs groente en fruit op je brood doen. Vervolgens hebben de leerlingen van allerlei groente en fruit een broodschilderij gemaakt met prachtige en lekkere ‘kunstwerkjes’ als resultaat.

Naast Venray wordt er ook in Gennep en Venlo gestart met de pilot Healty Heroes en maken scholen en leerlingen de komende maand kennis met een actieve en gezonde leefstijl.

VVV-Venlo is op zoek naar talentvolle G-voetballers!

logo-vvv-venlo

 

Altijd jouw droom geweest om in de Eredivisie te spelen tegen clubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Groningen? Dit is jouw kans, want VVV-Venlo is op zoek naar talentvolle G voetballers in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die VVV-Venlo willen vertegenwoordigen in deze Bijzondere Eredivisie. De competitie bestaat uit 4 wedstrijddagen. Voor elke wedstrijddag zijn er 2 trainingen die in overleg met het team gepland worden. Het team wordt begeleid door een vaste trainer en teammanager. Ook voor vervoer naar de wedstrijden is gezorgd. Op zondag 7 juli organiseert VVV-Venlo een selectiedag in Covebo Stadion De Koel.

 

Er zullen deze dag 12 spelers gekozen worden die voor VVV-Venlo mogen deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie. Voor de deelnemers is het erg waarschijnlijk bijzonder dat ze mogen spelen voor een eredivisieclub. Tevens streven wij ernaar dat kinderen dit goed kunnen combineren met de verplichtingen van hun eigen voetbalteam. 
Aanmelden kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De Bijzondere Eredivisie wordt ook uitgezonden op televisie bij KRO NCRV/NPO-1.
Klik hier om de informatiebrief te lezen waarin ook de selectiecriteria staat beschreven.  

 

 

 

Als1team Challenge

Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor fonds gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport. Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedere...en met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

Op 4 april rond 14.30  komt Bas aan bij het stadion van VVV-Venlo.  Dit is de 4e dag van de Challenge en Bas heeft er dan al 145 kilometer opzitten. Bij VVV zal Bas opgewacht worden door ‘lokale ambassadeur’ Omar Dabaoui. Hij heeft een visuele beperking en sport veel. Hij heeft aan verschillende hardloopwedstrijden. Zowel 5 km als 10 km, aan hindernisparcours VenloStormt, BaarloBattert en X-Toppers 2019 | Nijmeegse Vierdaagse.

Momenteel traint hij weer voor de Nijmeegse 4-daagse en hij gaat 50 km per dag wandelen. Volgend jaar wil hij tijdens de Venloop voor de eerste keer een halve marathon lopen.

Omar komt samen met Eric Brueren, de sportconsulent van ‘Iedereen Kan Sport Noord-Limburg’. Ze zullen samen op de tandem naar het stadion komen. Misschien wil Bas wel een rondje op de tandem bij zijn fietstocht plakken?

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl.


55698674 2384648618281271 5718535778217230336 o
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech