Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Met een lichamelijke beperking toch deelnemen aan VenloStormt!

Tijdens de vorige editie van DSV VenloStormt hebben meerdere deelnemers met een lichamelijke beperking als pilot deelgenomen aan de hindernissenstormloop. Na het positieve verloop van deze pilot wil de organisatie hier voor de lustrumeditie van 2018 een vervolg aan geven en meer mensen met een lichamelijke beperking in staat stellen om deel te nemen. Want vorig jaar heeft uitgewezen dat een lichamelijke of geestelijke beperking geen reden hoeft te zijn om niet deel te nemen. Al sinds 2016 doen er ook mensen met een geestelijke beperking mee aan DSV VenloStormt. 

Om dit verder invulling te geven heeft DSV VenloStormt de samenwerking met ‘Iedereen Kan Sporten’, ‘de gemeente Venlo’ en ‘Running Blind Panningen’ geïntensiveerd. “Deze partners werken dagelijks met deze doelgroep en kennen de mogelijkheden en onmogelijkheden precies. Samen met hen zijn we in staat om plezier en veiligheid van de deelnemers met een beperking te waarborgen”, aldus voorzitter Dennis Meens van DSV VenloStormt. 

Het is voor DSV VenloStormt van belang dat de sporters die deelnemen aan het evenement goed voorbereid aan de start verschijnen. Daarom willen we graag de samenwerking met meer organisaties die dagelijks werkzaam zijn met deze doelgroepen aangaan.

 
Wat is VenloStormt?

DSV VenloStormt is een hindernissenstormloop in Venlo. Tijdens het evenement bestormen deelnemers een parcours waarbij het verleggen van grenzen, samenwerking en plezier centraal staan. Op zaterdag 9 juni 2018 is het de beurt aan de scholieren (2 of 4km) en worden de onderdelen MiniStorm (750m) en FamilieStorm (4km) georganiseerd. Op zondag 10 juni is het parcours toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en bestormen de deelnemers een route van 7 of 9km. 

www.venlostormt.nl | Dennis Meens | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-28213577

 

Hoe kun je deelnemen?

Bestormers die deelnemer met een beperking mogen deelnemen met één of indien gewenst twee buddy’s. De buddy mag gratis deelnemen en hij of zij begeleid de deelnemer over de hindernissen en het parcours. De buddy is een coach die extra toelichting geeft bij de hindernissen, een maatje, een steun en rustpunt voor de bestormer. De buddy geeft daardoor vooral vertrouwen aan de deelnemer.

De deelnemer kan zich, net als een reguliere deelnemer, aanmelden via de website van DSV VenloStormt en kan deelnemen aan de reguliere afstanden. Er is geen speciale G-loop. Het inschrijftarief is afhankelijk van de afstand, categorie en leeftijd. Gezien de samenwerking met Running Blind Panningen & IKS bieden we alle deelnemers de mogelijkheid om zich in te schrijven met korting tegen het earlybirdtarief. 

Belangrijk bij de aanmelding is het volgende:

  • Vul bij ‘teamnaam’ de naam “Iedereen Kan Sporten”
  • Vul bij ‘startijd’ een willekeurige starttijd in.
  • Je hoeft je startnummer niet thuis te laten sturen, deze ligt voor je klaar op de voor jullie speciaal ingerichte vezameltent.
  • Meld je buddy ook gewoon aan via een aparte inschrijving.

Stuur vervolgens een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je vermeld dat je deelneemt in het team van ‘Iedereen Kan Sporten’ en wie je buddy is. De organisatie zal er vervolgens voor zorgen dat alle deelnemers met een beperking, vroeg op de dag in hetzelfde startvak van start kunnen gaan. Daarnaast wordt dan de korting of gratis inschrijving van je buddy aangepast in de incasso.

www.venlostormt.nl/inschrijven | Ireen Kouwenberg | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 24 34 67 36Is het parcours ook voor mij haalbaar?

Deelnemers kunnen dus kiezen voor een parcours van 9km met 51 hindernissen of een parcours van 7km met 48 hindernissen. Glijden, klimmen, kruipen, zwaaien en rennen. Ook voor mensen zonder beperking is dit al een hele uitdaging. De ogenschijnlijk praktische onmogelijkheden zijn snel bedacht maar afgelopen jaar heeft bewezen dat met de juiste begeleiding; de nodige portie vertrouwen in je buddy en gebruik van het gezond verstand iedereen deze uitdaging aan kan gaan!

Iedere deelnemer wordt op de route nergens toe verplicht en is vrij om bij twijfel of angst een hindernis over te slaan. Bij iedere hindernis staan hinderniscoaches om bestormers extra te instrueren en te begeleiden.

Vooraf worden alle hindernissen via de website van DSV VenloStormt gepresenteerd. Bij twijfel of de hindernis haalbaar is met jou beperking kun je het beste contact opnemen met de organisatie zodat wij onze ervaringen met jullie kunnen delen.Wat gebeurd er nog meer?

Om de drukte rondom de start te mijden krijgen de bestormers met een beperking de mogelijkheid om te starten in een speciale “bypass-start”, op circa 50 meter van de reguliere start. Zodoende hoeven de deelnemers niet door het drukke evenemententerrein, maar kunnen ze zich rustig verzamelen voor de start en kan het team met de buddy’s bij elkaar blijven.

Daarnaast worden de deelnemers van Team “Iedereen Kan Sporten” & Team “Blind Running Nederland” in het startgebied gefaciliteerd met een aparte verzameltent. In deze tent is de mogelijkheid tot omkleden, douchen, tassenopslag en tevens liggen hier de startnummers al voor alle deelnemers klaar. De faciliteiten zijn zo ingericht dat deze bijvoorbeeld ook met een rolstoel goed toegankelijk zijn.Tot slot

Wij hopen dat ook uw organisatie enthousiast is en de mogelijkheden voor jullie sporters, klanten en cliënten ziet om de uitdaging met hen samen aan te gaan. We verzoeken jullie om je eventuele interesse aan ons kenbaar te maken zodat we met elkaar verder het gesprek aan kunnen gaan hoe we de deelnemers het beste kunnen voorbereiden op deze uitdaging.Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor uw aandacht!

Dennis Meens, voorzitter DSV VenloStormt

Mede namens Ine Jacobs, Running Blind Panningen & Eric Brueren, Iedereen Kan Sporten Noord Limburg

 

Venlostormt

5 organisaties ontvangen stimuleringsbudget!

Vandaag hebben 5 organisaties uit Noord-Limburg een bijdrage toegekend gekregen uit het Stimuleringsbudget van het landelijke programma “Grenzeloos Actief”. Het betreft de organisatie van de X-Triathlon uit Noord-Limburg, TV Apollo '69 uit Horst aan de Maas, TTC Asterix uit Venlo, St. Judo for all Nederland uit Venray en Stichting Hockey Extra uit Venlo. 

Het stimuleringsbudget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen de regio met als doel het uitbreiden en versterken van het sport- en beweegaanbod. Het gaat in dit stimuleringsbudget om partijen met sport- en beweegaanbod passend voor de doelgroep, dus ook aanbieders van sport- en beweeg-activiteiten zonder competitie-element of buiten de georganiseerde sport en sportbonden die niet zijn aangesloten bij NOC*NSF. Van traditionele sportvereniging aangesloten bij een sportbond, tot fitnesscentrum en buurtsportcoach die in een buurthuis of op een Cruyff court of Krajicek Playground activiteiten aanbiedt.

Wil je meer weten, neem gerust contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aftermovie X-Toppers 2017!

Aftermovie X-Toppers 2017!

Deze film geeft een mooie inkijk in het project X-Toppers en laat zien wat de meerwaarde kan zijn van deelname aan grote sportevenementen voor onze doelgroep. De passie, beleving en succeservaring spatten er van af in deze film!

Kijk er eens naar als je hier de tijd voor hebt, het is echte de moeite waard! Kijk vooral ook even naar het stuk (minuut 07:34 tot 12.35) waar deelnemers en buddy's worden geïnterviewd waarin gevraagd wordt wat voor hen de... meerwaarde is van het project de X-Toppers. De film doet het helaas niet op alle mobiele apparaten, wel op de computer.

https://www.youtube.com/watch?v=npuELFvNyuw

Inschrijvingen X-Toppers 2018 van start!

Inschrijven X-Toppers 2018

Altijd al eens de Nijmeegse Vierdaagse willen lopen? Dan is dit jouw kans! Iedereen kan Sporten Noord-Limburg organiseert in samenwerking met Special Heroes en MEE Noord en Midden Limburg alweer de 8 editie van de X-Toppers.

De eerste aanmeldingen wandelen al weer binnen! Wil jij er ook bij zijn? Mis deze unieke ervaring niet! Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Kijk voor meer informatie over de X-Toppers op de site van Iedereen kan Sporten.

X-TOppers 2018 flyer

 

 

Iedereen kan Sporten trapt het nieuwe schooljaar 2017/2018 groots af!

!! SPECTACULAIRE AFTRAP NIEUWE SCHOOLJAAR !!

Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg trapt het schooljaar 2017/2018 groots af!! Op 27 september 2017 zullen er maar liefst drie grote sport-stimulerende evenementen tegelijkertijd draaien.

- Obstacle run Savelberg

... In samenwerking met BaarloStormt ondersteund Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg op woensdag 27 september Daelzicht met de organisatie van de eerste aangepaste obstacle run op een locatie van de zorgorganisatie. Zo'n 150 cliënten nemen deel aan de obstacle run, waarbij 4 verschillende parcoursen kunnen worden afgelegd. Eenieder kan deelnemen door de toegankelijke routes voor zowel lopers als rolstoelgebruikers en de verschillende manieren waarop hindernissen te nemen zijn. Voor de doelgroep van Daelzicht wordt het een ware beleving door middel van beweging.

- Sportdag VSO Impuls Tegelen

Op woensdag 27 september organiseert Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg samen met VSO Impuls een grote en uitdagende sportdag. Er vinden activiteiten plaats op maar liefst drie verschillende locaties: sportpark Maassenhof, sportpark Herungerberg en in en rondom het schoolgebouw zijn de aangewezen locaties. Op deze dag maken de leerlingen kennis met veel verschillende, uitdagende maar vooral ook vernieuwende sporten, zoals boksen, bootcamp, rugby, skaten, klimmen, dans, en tennis. Het zal een sportieve dag worden waarbij de leerlingen in aanraking komen met vele (nieuwe) sporten.

- Aangepast wielerevenement bij Wieler en skateomgeving Herungerberg

Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg organiseert in samenwerking met SGL zorg en Stichting Wieleromgeving Venlo een dag Aangepast Wielrennen voor mensen met een lichamelijke beperking. Op woensdag 27 september zal er op de Wielerbaan in Venlo verschillende handbikes, tandems, duo-fietsen en try-cycling fietsen aanwezig zijn waar mensen met een lichamelijke beperking kennis kunnen maken met deze tak van sport. Accommodatie, invalidetoilet, fietsmaterialen, fietsmonteurs en leveranciers van aangepaste wielerfietsen worden allen gefaciliteerd.Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech