Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

Inschrijving X-triathlon zondag 19 mei 2019 in Venray gestart!

Op zondag 19 mei 2019 organiseren Iedereen Kan Sporten en MEE Noord en Midden Limburg weer de X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Deze triathlon is zo aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Deelnemers, buddy’s en vrijwilligers schrijven zich in via www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon

De X-Triathlon bestaat, net als een gewone triathlon, uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast, bijvoorbeeld op het gebied van afstand en tijd. Meedoen kan zelfstandig of samen met een buddy. Ga je voor de snelste tijd, schrijf je dan in voor het wedstrijdparcours. Gaat het je vooral om het meedoen, de beleving, schrijf je dan in voor het recreantenparcours.

Ook buddy’s en vrijwilligers zijn van harte welkom om de X-triathlon mogelijk te maken! Als buddy ondersteun je deelnemers tijdens de triathlon. Als vrijwilliger draag je een steentje bij om alles op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken van het parcours, maar ook tijdens de X-triathlon. En je bent onderdeel van een sportief en gezellig evenement!

De eerste X-triathlon in 2018 was een groot succes en is winnaar van de Breedtesportprijs van gemeente Venray.

Stormvogels'28 sponsort € 250,- aan de X-Toppers

Stormvogels 28

 

De organisatie van Iedereen kan Sporten Noord-Limburg is blij met de sponsoring van Stormvogels'28 aan de X-Toppers. Hiermee maken zij deelname voor mensen met een beperking aan de Nijmeegse Vierdaagse mogelijk. De X-Toppers maakt het mogelijk voor mensen met een beperking om deel te nemen aan het grootste wandelevenement van de wereld, door een compleet arrangement aan te bieden en ondersteuning van buddy's. De X-Toppers is een initiatief van Iedereen kan Sporten Noord-Limburg in samenwerking met MEE Noord en Midden Limburg.


De voetbalclub uit Siebengewald maakte dit mogelijk via de Club van 50, een groep leden die door middel van een jaarlijkse bijdrage projecten binnen de vereniging realiseren. Daarnaast zetten zij zich dit jaar graag maatschappelijk in door een goed doel te ondersteunen, aldus voorzitter Rob Janssen. "Wij waren binnen de commissie van de Club van 50 al langer op zoek naar een goed doel om te ondersteunen. Wij vinden de X-Toppers een goed initiatief en ondersteunen dit graag."


Namens de organisatie van de X-Toppers en wandelaars bedanken wij Stormvogels'28 enorm voor deze sponsoring. 


Wil jij de X-Toppers ook sponsoren? Informeer dan naar de mogelijkheden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De X-triathlon is genomineerd voor de Breedtesportprijs Venray!

Met jouw stem hebben we kans om te winnen!


Sportgala

Op 17 december organiseert Stichting Sportgala Venray Regio het jaarlijkse sportgala. Dit sportgala zet sporters die de gemeente Venray succesvol en positief hebben vertegenwoordigd in het zonnetje. Dat geldt voor de topsport, breedtesport en sport met een beperking. Tijdens het sportgala worden in acht categorieën prijzen uitgereikt. De X-triathlon is genomineerd voor de Breedtesportprijs, samen met het meerdaags wandelevenement en Stichting Winterpret.


X-triathlon

Op 17 juni 2018 organiseerden Iedereen Kan Sporten en MEE de eerste X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Het bijzondere aan deze triathlon is dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. 50 sporters met een beperking gingen samen met hun buddy de uitdaging aan. Beleef het mee in deze korte film.


Stem op ons!

Wil je dat de X-triathlon wint? Stem dan op ons! Stemmen kan van donderdag 13 december 12.00 uur tot zondag 16 december 12.00 uur via deze link: http://sportforumvenray.nl/stemmen/ 


Wie de meeste stemmen heeft wint. Het zou super leuk zijn als dat de X-triathlon is!

 

x-triathlon


Dank je wel voor je stem!

X-triathlon wint Breedtesportprijs Venray!

 

Iedereen Kan Sporten Noord Limburg (IKS) en MEE Noord en Midden Limburg hebben de Breedtesportprijs Venray gewonnen voor de eerste X-triathlon voor mensen met een beperking. Dit werd 17 december 2018 bekend gemaakt door wethouder Anne Thielen tijdens het jaarlijkse sportgala in Venray.

Afgelopen zomer organiseerden IKS en MEE de eerste X-triathlon in Venray. Het bijzondere aan deze triathlon is dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. 50 sporters met een beperking gingen samen met hun buddy de uitdaging aan.

De organisatie van de tweede editie op zondag 19 mei 2019 is in volle gang.

Lees hier meer over op de X-triathlon paginaBreedtesportprijs

Financiële steun door Vaillant Fonds

Logo Dr. C.J. Vaillantfonds kort

 

Het Dr. D.J. Vaillant Fonds doneert €10.500 aan het project Iedereen kan Sporten Noord-Limburg.

 

Wij zijn enorm blij om dit fantastische bedrag te mogen ontvangen. Deze bijdrage helpt ons doel dichterbij om mensen met een beperking te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl. Ook laten we onze doelgroep daarmee een succeservaring beleven en doen ze sociale contacten op, waarbij sport als middel wordt ingezet. De doelgroep participeert op deze manier in de huidige maatschappij. Mee doen mogelijk maken is dan ook één van de pijlers waar Stichting MEE met Iedereen kan Sporten Noord-Limburg voor staan.

 

Het gedoneerde bedrag zal besteed worden bij de uitvoering van het project 'de beweegmakelaar', aangezien de vraag vanuit de doelgroep naar deze dienst enorm toeneemt. Dit heeft er mee te maken dat door middel van een individuele aanpak beter ingespeeld kan worden in de (sport)behoeften van de persoon. Uitbreiding van dit project is noodzakelijk, vanwege de intensieve begeleiding die nodig is om de stap naar een sportvereniging te maken. Deze warme overdracht is een zeer belangrijke factor om de doelgroep aan het bewegen te krijgen en te houden.

 

Namens de organisatie Iedereen kan Sporten Noord-Limburg en sportend Noord-Limburg bedanken wij het Vaillant Fonds voor deze fantastische donatie.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech